Renovation of the directional headquarters in Milan. (Restricted competition)(2016)

The project for the renovation of an XIXth Century building in the centre of Milan sets its base on the reorganization of vertical and horizontal distribution flows, around the inner courtyard, which is transformed into a transparent element, illuminating and revealing paths, and enhanced by a new garden on the ground floor.
New glass facades of the courtyard are printed with mirror dots of variable dimensions, in order to convey natural light to the lower levels. A new metal spatial structure around the courtyard stabilizes the core of the building to horizontal loads in case of earthquake.

Committente : Privato
Periodo: 2016
Progetto architettonico:
STUDIO ALBINI ASSOCIATI
Progetto strutture e impianti: ITECO